Blog nejen o ježdění na kole. Součástí webu je i e-shop, prodejna a cykloservis zaměřený na MTB enduro, trail a downhill a také na všechny ostatní druhy cyklistiky.

Endurace Dualrace 23

dual_23_main

Stejně jako loni se mě dostalo té cti, dostat pozvánku na soukromou událost, a to dual pro kámoše u Edy na Vysočině. Okolnosti pro mě byly veselejší, žádný úraz jako před rokem (zhmožděnej krk a rozštíplou helmu v srpnu nepočítám) tak jsem se mohl s klidem zúčastnit a zkusit zavzpomínat, jaký je to závodit. Předpověď sibovala krásně, a to taky vyšlo. Nebyl bych smolař, kdybych se ve čtvrtek nevzbudil s lehkou virózkou, nebyla to Zemanova korunovační, ale klasická podzimní rýmečka. No při dualu se jezdí chvilku, to dám.

Hlídání pro juniora taky nebylo, tak nafasoval foťák, svačinu  od mámy a mohli jsme v sobotu ráno vyrazit. Cesta na Svitavy klasicky úplně nejela, ale aspoň nestála. Na místě už byla většina jezdců, další přijížděli. Po loňské premiéře klokana jsem zvolil kvůli váze své trailové Norco a byla to dobrá volba. Letos byla dráha delší, relativně šlapavá, ale na suchu to jelo. Start byl pěkně z meze, žádné zalamovací klopenky se nekonaly, takže neduhy z 1. ročníku zmizely. Po poledni se spustila kvalda, celkem sedla a dal jsem ji 8. z 20ti (reálně 9. protože Keli machroval a jel bez šlapání) a nafasoval do jízdy Bolka Krutora karboňáka. Úplně jako za mlada. Na klukovi je vidět, že ježdění věnuje narozdíl ode mě většinu každýho dne, takže velký sousto.

No nechtěl jsem mu to dát zadarmo, po startu jsme jeli vyrovnaně, ale asi ve 4té zatáčce mě podjelo přední kolo a zároveň jsem uviděl na louce pětikačku, no tak že ji zvednu. V druhé jsme si se startérem dělali srandu, pouštěl to v letmých 5ti vteřinách a prej, asi to nechám dýl a uvidíme, kdo spadne hned ze starťáku. Říkám, když to bude Bolek, jsem pro. Spustil odpočet, já se nachystal na 4s a bylo to v 4,5 😀 Takže jsem to pohnojil, zavrávoral do druhý dráhy, pětikačka tam sice nebyla, tak jsem se aspoň neválel. Po pár metrech jsem se vrátil do své, no Bolek na mě čekal, tak jsem zkusil zabojovat, ale nedal se. Je to kluk šikovná.

Mohl jsem sice pokračovat v opravkách a teoreticky postoupit zase dopředu, ale morálně jsem zhodnotil, že jsem ňouma a zabalil to. Mladýho už to tam taky extra nebavilo, práce jsem měl na chatě, kam jsme potom mířili taky moc. A navíc bez pozávodních piv vlastně pro mě už nemá moc smysl zůstávat na akcích do konce 😀 Takže dál už jen z doslechu, vyhrál Ory na sjezďáku! před Kelim, i když poladil formu v pátek do 5ti do rána fest, a to se ve čtvrtek vrátil z Kanady. On je prostě robot 😀

Bylo to pecka, příští rok slibuju větší přípravu, zkusím si nic neudělat, nebo neonemocnět a zase vymyslet nocleh na místě, ať je to komplet. Díky Edovi a za rok zas.

P.S. Největší showman byl ale Alda, kterej to lítal na pevňáku Madison  z kauflandu a navíc jen na ráfcích 😀 a nejezdil vůbec pomalu 😀

387501024_234633535936801_3243990791700787327_n

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Anti-Spam Protection by WP-SpamFree