Blog nejen o ježdění na kole. Součástí webu je i e-shop, prodejna a cykloservis zaměřený na MTB enduro, trail a downhill a také na všechny ostatní druhy cyklistiky.

Test funkčního trika SIXS TS1

sixsPoměrně zanedbávanou vrstvou při bikování bývá spodní prádlo, není vidět a dres FOX jezdí rychleji, že :) No dostalo se ke mě k otestování triko italského výrobce SIXS a zde jsou moje poznatky. Triko jsem testoval například při nočním orienťáku SNT, potom při pár normál denních jízdách na biku, ale například i v práci (mechanik v bikeshopu) nebo při sekání trávy křoviňákem.Co zaujme a baví, triko je v pěkné krabičce a je předprané, takže voní a můžete ho na sebe rovnou hodit a jste jak ze škatulky :).  Zde je popis výrobce:

„Funkční karbonové tričko s krátkým rukávem a kulatým výstřihem, vhodné pro všechny sporty za všech klimatických podmínek. Tričko je určeno pro nošení v přímém kontaktu s pokožkou, pod normálním sportovním oblečením. Odvádí pot, udržuje pokožku suchou a brání vzniku zápachu. Díky těmto vlastnostem patentovaného materiálu SIXS Carbon Underwear má tričko vynikající termoregulační vlastnosti, brání tak náhlému prochladnutí a výrazně tak snižuje pravděpodobnost svalového zranění. Na rozdíl od modelu bez rukávů toto tričko obepíná horní část paže (oblast podpaží), která je vystavena vydatnému pocení, čímž udržuje pokožku suchou. Tričko je navíc velmi pohodlné, prodyšné, díky kombinaci polypropylenových a karbonových vláken má antistatické vlastnosti a brání tak vzniku statické elektřiny, ke kterému dochází při tření syntetických tkanin, což je typické pro sportovní oblečení. Pro údržbu a prodloužení životnosti doporučujeme použití originálního pracího gelu Resolvwear Fragrance nebo Resolvwear Active.“

No a moje poznatky, za prvé velikost, mám lehce pod 90 kg, 178cm výšky, taková nesportovně/pivní postava, víc napoví fotka a musel jsem sáhnout po druhé největší velikosti ze čtyř, XS/S – M/L – no a „má“ XL/XXL – a největší pak je 3XL/4XL. I tak je triko dost obtáhlé, ale o to právě jde, aby fungovalo, musí vám vytvořit „druhou kůži“. Zároveň je dostatečně dlouhé. A musím říct, že popis výrobce opravdu sedí, opravdu výborně termoreguluje, navíc i při opakovaném použití bez vyprání smrdí výrazně méně, než jiné, co jsem zkoušel. Mám navíc problémy se zády, po operaci plotýnky jsou suchá záda zásadní. Noční SNT (report zde) se jelo v teplotách kolem 5-8 stupňů a k pocitu mokra a zimy jsem se nepropracoval, i když zbytek oblečení sámo propocený byl. Při dalších jízdách to fungovalo stejně, i při méně vrstvách, při práci s křoviňákem jsem měl pouze TS1 a opět výborný pocit. Na co ovšem pozor, i výrobce uvádí teplotní rozsah TS mezi 10-20st, takže je spíše teplejší, i když uváděno je jako celoroční. V nabídce jsou ovšem i letní a naopak zimní varianty, určitě minimálně letní vyzkouším.

Cena není úplně nejnižší, TS1 je za 1290,- ale jde o opravdu dobře utracené peníze, obzvlášť když vám táhne na 50, jako mě 😀 Mladší to nemusí  brát úplně jako nutnost, nicméně pocit sucha, tepla a bezpečí (při náhlém natažení svalu třeba při pádu) není plus jen pro mimina a důchodce.

Výrobky SIXS v našem e-shopu najdete tady

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Anti-Spam Protection by WP-SpamFree