Blog nejen o ježdění na kole. Součástí webu je i e-shop, prodejna a cykloservis zaměřený na MTB enduro, trail a downhill a také na všechny ostatní druhy cyklistiky.

Test – Mazivo na řetěz Peaty’s Link Lube 120ml

1

Neustále se snažím najít pro mě ideální mazivo na řetěz, tak nějak do každého počasí a s dlouhou výdrží a hlavně aby nechytalo nečistoty. V našem servisu používáme jinak výborný Bikeworkx, ale přeci jen, nevydrží tak dlouho a taky trochu lepí (chain star normal). Tak jsem zkoušel dál. Dobrý byl ohledně špinění Morgan Blue, ale zase vydržel hrozně málo. Na marketing moc nedám, takže když jsem četl omáčku k mazivu od Steve Peata (jako jezdce jsem ho měl vždy rád, nejen kvůli jeho oblibě piva) tak jsem moc nevěřil. No a vyzkoušel jsem a musím říct, že příjemně překvapilo. Zdá se, že jsem dohledal, domácí kola už nemažu ničím jiným. V podstatě podepíšu vše, co je v popisu k výrobku, oproti jiným mazivům jsem pozoroval znatelné ztišení řetězu a co se výdrže týče, namázl jsem jednou, najel cca 50 km, něco málo deště taky bylo, potom jsem přemáznul, a dalšíc 120 km byl klid. Fotky pohonu jsou právě po těch 120 km, bez žádného čištění a utírání (mimo očisty po aplikaci). Pravdou je, že po namazání opravdu rozpouštědlo dost „špiní“, ale je to na chvilku a pomůže pečlivě otřít. Jinak řetěz ještě namáznout nepotřeboval, ale přemázl jsem spíš tak ze zvyku :) Jediný nedostatek bych viděl v kapátku, kape zbytečně moc, ale to je drobnost. Naopak výhoda je, že je uzavíratelné. To je ve zkratce asi vše, mazivo i přes vyšší cenu 299,- (zase je to větší balení 120ml)  jednoznačně doporučuji do sucha (test v marastu ještě neproběhnul). V případě zájmu můžete koupit  na linku níž nebo osobně u nás v shopu:

https://punkbike.org/mazani-kosmetika/10052-mazivo-na-retez-peaty-s-link-lube-120ml.html

Testoval: Choze Spáčil

1 2 3 4



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Anti-Spam Protection by WP-SpamFree