Blog nejen o ježdění na kole. Součástí webu je i e-shop, prodejna a cykloservis zaměřený na MTB enduro, trail a downhill a také na všechny ostatní druhy cyklistiky.

Micro test – NORCO RANGE A 7.3 2018

norco_small

 

 

 

 

 

 

 

 

Na jedno březnové sobotní odpoledne se mi dostalo cti osedlat horkou novinku od Norca, letošní enduro Range, v duralové verzi a velikosti kol 27,5″. Spřátelený web dolekop.com zapůjčil toto kolo, které má aktuálně v testu, takže díky Keli a taky samozřejmě firmě Pedálsport, která k nám Norco dováží a půjčila jej zase Kelimu. Vzhledem k počasí, kdy konečně skončily tuhé mrazy a vystřídalo je slunce a tím pádem bláto a voda, moc vody, šlo spíše o XC vyjížďku, většinou asfalt, zpevněný cesty. Nic pro Range, to vám povídám. V podstatě jediná technická pasáž byl krátký sjezd v Mariánském údolí, U jelena. No tam to šlo bez brzd a chtěl jet rychleji. Určitě si počkejte na obsáhlejší test na dolekop.com, nicméně pro anglicky mluvící počtení zde, s nimi se v podstatě ztotožňuji :

https://flowmountainbike.com/tests/tested-norco-range-a7-3/

Takže za mě jen v pár bodech:

+ výborně vyvážená geometrie, v Norcu se jim povedlo skvěle odladit ovládání na střed kola (říkají tomu Gravity Tune), kolo jde krásně do manuálu, výborně zatáčí.

+ super, při této vyjížďce bezedné, odpružení (vidlice by snesla přidat tokeny, ale to je drobnost). Velice dobrá funkce čtyřčepové zadní stavby (srovnávám s VPP na CTM Scroll 2.generace, které jezdím)

+ příkladná tuhost zadní stavby

+ za mě design – červená metalíza se mi líbí dost

+ bezproblémová funkce řazení (Mix: přehazka SLX, kazeta 11s Sunrace 11-46T )

No a mínusy:

– větší váha (cca 15 kg) Daň za masivní a příkladně tuhou zadní stavbu, která by se neztratila na DH biku, ale zase jde o základní model, vyšší osazení nebo karbonové modely toto samozřejmě eliminují…

– trošku mě zklamaly 4 pístkové brzdy Tektro, ale šlo o v podstatě nové kolo, po lehkém zajetí se účinnost zlepšila, taky nevím, jestli nemají sintrované desky (jak jsem psal, brzdy jsem při téhle jízdě v podstatě nezahřál :))

– ergonomie řazení atd. – v tomhle mě příjde lepší Sram, navíc bohužel řadící páčka je zvlášť mimo brzdu (Tektro v tomto případě má úchyt pro přímou montáž)

– vnější vedení lanek a hadic není úplně estetické (já jako mechanik, to beru spíš jako plus :))

Závěrem.

Velmi dobrý vstupní Enduro model, ale chtěl by do hor, do velkých hor. Na ježdění okolo Brna bych sáhl po menším bráchovi, Sightu. (Jeho testu se také dočkáte) Více informací vám v případě zájmu jako prodejce Norco rádi poskytneme u nás v shopu.

 



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Anti-Spam Protection by WP-SpamFree