Blog nejen o ježdění na kole. Součástí webu je i e-shop, prodejna a cykloservis zaměřený na MTB enduro, trail a downhill a také na všechny ostatní druhy cyklistiky.

Muzejní Czech made kousek v našem servise – DBV Cycles

1

 

 

 

 

 

 

 

 

Občas se v našem servise vyskytnou opravdu zajímavé kousky, no nedalo nám a o tento bike se s vámi musíme podělit. Je to zajímavý pohled do minulosti české výroby kol. Popravdě, nechce se mi být takový dokonalý investigativní novinář a pátrat kdy a jak tenhle model mohl vzniknout…pokud víte víc, máte prostor v komentářích :)

Budu vycházet z informací dohledatelných přímo na kole :) Takže se zdá, že jde o počin z roku 1994, cr-mo nebo ocelový rám, svařený ala triple triangle od GT…ale to není vše, to hlavní se ukrývá v sedlovce, jde o unikátní systém odpružení sedla…Bohužel, na mých skoro 90kg byla pružina málo silná, takže dojem z jízdy vám neřeknu…ale jedno je jisté, tohle u dnešních kol jen tak neuvidíte :)

Další libůstky jako U-brake Deore XT za středem, prodloužení brzdových pák Dia Compe, kliky 400LX Biopace (ano, předchůdce dnešních oválů) řazení Shimano 70GS, již „konvečnější“ smyk XT nebo přehazka Alivio podtrhují originalitu stroje. No celkovou váhu raději nevědět, nicméně kolo velmi zachovalé a pokud ještě firma DBV funguje, moje doporučení je kontaktovat majitele a za zlatý poklad vykoupit a někde vystavit jako součást historie firmy:)

DD


 


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Anti-Spam Protection by WP-SpamFree