Blog nejen o ježdění na kole. Součástí webu je i e-shop, prodejna a cykloservis zaměřený na MTB enduro, trail a downhill a také na všechny ostatní druhy cyklistiky.

Trek Mountaintrack 850 1994 – re-build

trek_main

Máte ve sklepě nebo na půdě starý kolo, třeba z roku 1994? Říkáte si, starej vrak na vyhození? Jednou v létě jsem zasedl k bazošu.cz a za účelem hledání takovýchto „pokladů“ zvolil max. cenu 1500,- a hledal. Vyskočil na mě tento TREK, z roku 94, klasickej cr-mo rám, výbava Alivio/STX, kromě sedla v podstatě původním stavu, tak jak opustil továrnu. Nelenil jsem, druhej den skočil do auta a jel ho do ValMezu zachránit.

Při přestavbě byl kladen důraz na zachování co nejvíce původních dílů, maximálně proběhla výměna běžných, spotřebních věcí…A na kolik takováto přestavba vyšla?

Kolo dostalo tyto nové díly:

Středové složení Shimano : 220,- (starý bylo zarezlý a mělo lehkou vůli, ale jezdit by se dalo)
Gripy Velo: 190,-
Sedlo MAX1 Pista hnědé – 249,-
Špalíky Kool Stop – 2x 299,- (opět, původní originál Shimano by mohly zůstat, ale Kool Stop je top a i s canti brzdama jakž-takž brzdí)
Nový lanka a bowdeny a koncovky, cca 400,-
Řetěz SRAM PC830 – 220,-
Čepičky ventilků SHAMAN Patrona – 139,-
Pláště SCHWALBE FAT FRANK – 2x 460,-

Takže kompletní cena vyšla na 4436,- a pár hodin práce :)

Samozřejmě záleží na základu, teda kole které máte, nebo jak moc výhodně jej koupíte. Ale tento TREK původně za 1500,-prokoukl, ne?

trek1 trek2

 


 


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Anti-Spam Protection by WP-SpamFree