Blog nejen o ježdění na kole. Součástí webu je i e-shop, prodejna a cykloservis zaměřený na MTB enduro, trail a downhill a také na všechny ostatní druhy cyklistiky.

Dual jako Brno – dualový závod v Brně po 15 letech

dual_main

Krátký report a ze pár fotek inside:

Minulou sobotu 16.5. se v Brně, po mnoha letech, konkrétně patnácti, odjel závod v dualu. Na dráze, která ležela ladem a postupně zarůstala se odehrály souboje loket na loket za dohledu cca 150 diváků.

Jsem v tom trošku namočený, když jsem jeden večer nostalgicky zasdílel na fb poslední dualový klání z Dukovan (které jsem pořádal), tak za pár dní přišla za mnou do kšeftu kompletní Keli Family (rozuměj Keli – mediální magnát z d:key s Elis a dětma), s tím, že to musíme zopakovat a rovnou v Brně. Jelikož vím, co to obnáší a nevím přes sezonu kam dřív skočit, byl jsem dost skeptickej a nechal jsem je v tom samotný :).
No vrhli se do toho a dobře udělali. V celkem rekordním čase dokázali za pomoci pár riders obnovit zašlou dualku na Vinohradech a nachystat vše, včetně třeba výroby startovního zařízení, a tak se mohlo v sobotu závodit.

Přihlásilo se 26 jezdců, bohužel někdo po tréninku usoudil, že dráha je na něj moc těžká a vyměknul. Počasí vyšlo na jedničku, diváků přišlo mrak, souboje kolo na kolo, loket na loket byly, ale hlavně se všichni bavili. A o to šlo především. Mikrofonu se chytlo jedno chlupatý zvíře Tygrovatý z Náměště, takže hlášky padaly slušný, přímo úměrně k pivům, co zase padaly do Tygra :).

Na startu kvalifikace byla vidět různá kola, od pevňáků určených přímo na dual, přes endurka až po sjezďáky. A že nemusí být sjezďák nevýhodou ukázal Eda Šešulka, kterej vyhrál kvaldu na 18,5 kilovým kole! Zajímavý byl věkový průměr závodníků, který byl určitě hodně přes 30 let, kde jsou ti mladší?

Co se týče jízd, vše odsýpalo jak mělo, zablbli si i děti ve vloženém dětském závodě, který se jel na stejné trati jako hlavní závod. Keli dobře ví, že je třeba si vychovat další generaci závodníků(a zakázat jim doma ten facebook :)).No do finále se prokousali jako obvykle BMX riders, rodinný souboj (švagři) vyhrál Roman Šindler před Robem Šimečkem, kterej bohužel na startu přetrhl řetěz…

Výsledky najdete níže, díky hlavně Kelimu, kterej si fakt mákl, pak všem co pomohli a samozřejmě taky sponzorům MEATFLY, CitySki a pivovaru FERDINAND. Více info atd. najdete už brzo na ofiko webu https://dualjakobrno.cz/

13230115_1400858403555056_6315883431124004684_n 13244168_1400858396888390_5066155312614797949_o

 


 


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Anti-Spam Protection by WP-SpamFree